Over mij

Hoi! Ik ben Marianne Groothof, geboren op 8 september 1990 en getrouwd met Anne Groothof. Samen hebben we 2 kleine kinderen: Harm Jesse en Hidde.

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik muzikant wilde worden. Na de nodige blokfluitlessen koos ik voor de bugel, eerst volgde ik lessen bij Marten Miedema, later ook bij Friso Valkema en inmiddels zo nu een dan ‘opfrislessen’ bij Anne van der Berg. Ik ben begonnen bij CMV Melodia Wijckel, later kwam daar het Frysk Jeugd Fanfare bij. Inmiddels heb ik in veel orkesten mogen spelen, EMM oudega, solocornet bij brassband de Wâldsang en op het moment speel ik alleen nog bugel bij de Provinciale brassband in Groningen.

Juni 2009 deed ik succesvol eindexamen onderwijsassistent – muziek, waarna ik in 2010 met mijn studies aan het Prins Claus Conservatorium begonnen ben.

Werkzaamheden
Het enthousiast maken van jongeren en kinderen om muziek te maken is mijn passie. Leuke dingen bedenken, verlegen kinderen uit hun schulp zien kruipen, samen optreden, zomaar een paar dingen die daarbij horen. Ik doe deze ledenwerving voor verschillende verenigingen en regelmatig op projectbasis, op bijvoorbeeld basisscholen.
Naast de projecten dirigeer ik een aantal jeugdorkesten, wat natuurlijk prima aansluit op de ledenwerving. De repetities en concerten horen wat mij betreft niet saai te zijn. De jonge muzikanten zullen niet alleen maar op hun stoel zitten en hun partij spelen. We maken er spetterende optredens van en ik probeer ze zelf zoveel mogelijk te betrekken bij de ideeën. Veelal zijn de jeugdorkesten gevuld met mijn leerlingen. Ik geef ook les aan de klein koper instrumenten.
Dan de afwisseling met het dirigeren van de, ik noem ze maar ‘a orkesten’, vaak de volwassenen, maar ook aangevuld met de jeugd. Ik word zo enthousiast van het naar een concert toewerken, samen iets moois neerzetten en vooral groeien. Groei muzikaal gezien, maar ook in het aantal leden. En zo is het cirkeltje weer rond en komen we weer bij de projecten.

Mijn baan is nooit saai! Veel afwisseling bij verschillende verenigingen. Ik kan oprecht zeggen dat ik van mijn passie mijn beroep gemaakt heb!